17 juni 2008

Besök hos konstnär

Utdrag ur loggboken14/4:
Barnen hämtade mig utanför biblioteket. Vi gick tillsammans till Björn Skeppstedts galleri. Utanför berättade jag lite om två böcker ” Den lilla konstnären” och ”Inte bara svart och vitt”. Innan besöket hade de läst "Rut och Knut ställer ut", på förskolan.

Björn berättade om Tomas Nilssons utställning och barnen tittade på tavlorna och fantasin satte igång. De berättade om vad de såg. En tavla med en massa hus som på ett bergträd utan ingångar valde vi ut så att barnen fick med sig en bild tillbaka till förskolan och så satte de ihop en saga kring tavlan. Nu hänger tavlan + sagan här i biblioteket.

Sen visade Björn hur man kan måla utan att det föreställer någonting. Han hade en papperstallrik med oljefärg på som han bara smetade på på ett papper på ett stafli. Barnen fick sen fantisera kring vad de såg. Det var tuppar, och vagnar m.m. Han visade också en sko som han hittat i en container och tagit med hem. Den var trasig i fram och det såg ut som vassa tänder. Sen visade han tavlan med skorna på där de är målade som två stora valar med vassa tänder. Barnen fick pröva att stoppa in fingrarna i ”fiskbettet” och fantiserade fritt kring bilderna.








Björn visade också en modelldocka och en ganska mörk, fantasyinspirerad tavla som barnen gick i gång på. De hade en massa frågor om bilden, men gav också många egna förslag på vad detaljerna föreställde. Deras fantatsi var på högvarv. Efter besöket gick de tillbaka till förskolan och målade.

Inga kommentarer: